Weekendje Boulogne-sur-Mer, Nausicaá

Wat te doen in een triestig, grijs novemberweekend? Niets is erger dan thuis te zitten en te turen naar de verschillende grijstinten buiten. Na even rondsnuisteren op internet kwamen we op het idee om naar Nausicaá (www.nausicaa.fr), het grootste aquarium van Europa te gaan. We zoeken wat persoonlijke spullen bij elkaar en stappen in de volledig uitgeruste camper die we even verderop huurden. Wat is dat gemakkelijk, instappen en wegwezen. Na 3 uurtjes rijden kwamen we aan in Boulogne-sur-Mer. We vonden via de camper GPS een camperplaats in Le Portel, 5 km van het aquarium gelegen. Even checken via Campercontact (https://www.campercontact.com/nl/frankrijk/nord-pas-de-calais-59-62/le-portel/440/aire-de-camping-car-le-portel?page=3). Voor één nacht is dit best een goede overnachtingsplaats.

Zaterdagnamiddag bezochten we Boulogne. De stad staat in het teken van het water. Er is een uitgebreide jachthaven vlak aan zee. Aan de zijkant liggen een reeks vissersbootjes in speciale vorm. Aan de kade vind je een aantal kraampjes waar je de verse vis kan kopen. Aan het strand kom je echter niet gemakkelijk. Dat vind je aan de zijkanten van de stad, dus ook vlak achter het grote aquarium. Boulogne heeft een mooi, oud en ommuurd stadsgedeelte waar je rustig kan wandelen. Midden in de stad is er een gezellig pleintje met mooi uitgewerkte bloementuintjes en een typisch Frans stadhuis. In de aanpalende straatjes zijn er leuke restaurants. Eens je uit het centrum bent, zie je ook het andere gezicht van de stad; een triestig winkelcentrum in een vuile omgeving en hier en daar mannen die enkel hun fles wijn als compagnon hebben. Wij zijn hier met een ander doel, Nausicaá bezoeken.

Zondagmorgen waren we present in het totaal vernieuwde aquarium. We hadden onze tickets reeds online gekocht en zo moesten we niet aanschuiven aan de kassa. In de inkomhal werd ons een koptelefoon bezorgd voor uitgebreide informatie. Niettegenstaande de vele bezoekers kunnen we ons bezoek in twee worden samenvatten als “adembenemend mooi”.

Je waant je tussen al de aquariums als een vis in de zee. Je wordt overdonderd door grote haaien en kleine visjes waarvan je het bestaan alleen maar kende vanuit tekenfilms. Daarnaast ook vele, prachtige koralen. Ons bezoek heeft 6 uur geduurd en is de toegangsprijs daarom wel waard.

 

 

 

 

In de vroege avond stappen we moe maar voldaan in de camper. We eten nog vlug frans brood met Franse kaas en gaan weer huiswaarts. We zetten de mobilhome netjes af, springen in onze auto en even later zijn we thuis.