9 niet te missen camperplaats-apps

Het typische om met een motorhome te reizen is juist dat je niet weet waar je de volgende dag zal belanden. Het is dan ook super interessant dat je de moderne tech kan gebruiken om snel een goede overnachtingsplaats te vinden. Snuisteren in campinggidsen is natuurlijk wel leuk maar we kunnen ook met onze tijd meegaan. Hoe vinden we snel met behulp van onze smartphone of tablet een mooie plaats? Hieronder enkele praktische applicaties.

1/ Camperplaats (Campercontact)Camperplaats app

Een zeer gebruiksvriendelijke gratis app met meer danmeer dan 25.000 camperlocaties, verspreid over ongeveer 50 landen in Europa.

Via een eenvoudige zoek- en filterfunctie (op land, regio, prijs, kaart, type locatie) vind je snel een sta- of serviceplaats of een camping in de buurt. Per kampeerplaats krijg je uitgebreide informatie, de contactgegevens, foto’s en reviews.

Interessant is dat je de app offline kan gebruiken.

Campercontact

2/ Camperstop

De gratis Camperstop-app geeft een overzicht van ruim 10.500 camperplaatsen, verspreid over 27 Europese landen.

De camperplaatsen zijn gemakkelijk vindbaar op de telefoon of tablet. Ook hier wordt er per plaats veel informatie, foto’s en reviews gegeven.

3/ park4night - Motorhome van

Ook Park4night is een gratis app om camper-, parkeer- of rustplaatsen op te zoeken binnen en buiten Europa (voornamelijk Frankrijk). Je kan er ook zelf locaties aan toevoegen.

4/ Stellplatz-Finder

Deze gratis app geeft inspiratie voor campingplaatsen, vooral in Duitsland maar ook in Frankrijk, Nederland en enkele andere Europese landen.

Stellplatz-Finder

5/ promobil Stellplatz-Radar

Ook deze gratis app is voornamelijk op camperplaatsen in Duitsland gericht. Maar ook andere Europese landen komen aan bod. De app is afgeleid van de Duitse Promobil-website, is gedeeltelijk Duitstalig en gedeeltelijk Nederlandstalig. De app geeft een mooi overzicht van welke voorzieningen beschikbaar zijn en of de prijs meer of minder dan € 5 is.

Promobil Stellplatz-Radar

6/ ADAC Camping / Stellplatz

De Adac Camping app is ook erg compleet met een goede zoekfunctie en wordt jaarlijks vernieuwd. Naast camperplaatsen in Duitsland worden ook campings in Scandinavië, Polen, Kroatië, Frankrijk en Italië besproken.

Nadeel is dat de app Duitstalig is (maar de icoontjes spreken voor zich) en hij € 8,99 kost.

7/ alle campings in Frankrijk

Handige gratis app om een camping te vinden, verspreid over Frankrijk. Ook hier veel informatie, voorzieningen ter plaatse, foto’s en reviews.

Alle campings in Frankrijk

8/ AriApp - Campings/rustplaatsen

Een handige, gratis app om een camperplaats in Italië te vinden. Via een filter (plaats, kaart, naam, afstand) geeft de applicatie een mooi overzicht van campings en rustplaatsen.

Ariapp

9/ Stellplatz Scandinavia

Deze gratis app is een aanrader om een camperplaats in Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland te vinden. Iedere plaats geeft alle nodige informatie zoals de voorzieningen, foto’s en reviews.

Stellplatz Scandinavia

Zijn er andere apps die voor iedere camper-gebruiker interessant zijn en een hulpmiddel kunnen zijn om zijn overnachtingsplaats te vinden, laat het ons zeker weten.